2008. november 22., szombat

Használati útmutató

Mint minden "do it yourself" termék esetén, itt sem árt tájékozódni mielőtt hozzáfognánk a minta felrakásához. Ebben a bejegyzésben szeretnénk Nektek ehhez segítséget nyújtani egy-két apró tanáccsal, ötlettel.

1. lépés


Terítsd ki a csomagban talált fóliát egy vízszintes sík felületre az átlátszó hordozófóliával felfelé. Kézzel vagy egy műanyag kártyával (Pl.: bankkártya, kártyás igazolvány) simítsd végig a fóliát a közepétől haladva a szélek felé. Ha a minta jellegéből fakadóan szeretnéd feldarabolni azt, akkor azt célszerű ebben a fázisban megtenni.

2. lépés

Óvatosan húzd le a felső réteget úgy, hogy a minta ezen az átlátszó fólián maradjon. Ezt követően a minta ragasztós fele szabaddá válik, ezért ügyelj rá, hogy ne kerüljön rá szennyeződés!

3. lépés

A felhelyezésre váró felületet (fal, fém, tapéta, üveg, fa, csempe) tisztítsd meg a portól, zsiradéktól, vagy bármilyen más szennyeződéstől, majd ragaszd fel a mintát az ízlésednek megfelelő helyzetben. Ezt követően kézzel, vagy egy műanyag kártyával simítsd el a gyűrődéseket és a légbuborékokat. Eközben célszerű fentről lefelé haladni.

4. lépés

Amikor a minta minden részét egyenletesen rásimítottad a felületre, óvatosan távolítsd el a hordozófóliát! Egy hajszárító segítségével melegítsd fel a mintát, és kézzel távolítsd el a megmaradt gyűrődéseket és légbuborékokat! Ügyelj rá, hogy a minta mindenhol egyenletesen tapadjon a felületre. A fólia speciális tulajdonságai miatt könnyedén felveszi a fal egyenetlenségeit is (pl.: fűrészporos tapéta, csempék közötti fuga).

Faldekorálás.hu

Nincsenek megjegyzések: